Дни на ехокардиографията

Темата на тазгодишното издание е „Женско сърце“. Програмата на симпозиума ще представи подробна картина на съвременните постижения и приложението на иновативните технологии в ехокардиографията и другите образни методики за диагностика и превенция на сърдечно-съдовите заболявания при жени. По традиция, ще съчетаем няколко научни сесии, с участието на водещи специалисти от страната и чужбина, с практически модули и обучения.

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт при жените, убивайки по една жена на всеки 80 секунди. Такава агресивна болест изисква също толкова агресивна реакция. Надграждайки нашите знания и разбиране за сърдечно-съдовите заболявания ние бихме могли да лекуваме и предпазим женското сърце.

На традиционната „candlelight session“ млади кардиолози от цялата страна ще имат възможност да представят интересни случаи от своята клинична практика. За най-интересните от тях, класирани на първо, второ и трето място от участниците в симпозиума, има предвидени награди. За трета поредна година ще се присъди и специална награда, в памет на проф. Маурицио Галдеризи.

В двата дни на форума, водещи фармацевтични и инструментални фирми ще представят най-новите си продукти, в помощ на медицинските специалисти, на съпътстваща изложба.

Дата

24 - 25 март 2023
ИЗТЕКЛО

Часова зона

  • Timezone: America/New_York
  • Дата: 24 - 25 март 2023

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Страница на събитието

ЛОКАЦИЯ

х-л Hyatt Regency Sofia, гр. София

ОРГАНИЗАТОР

Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Асоциация по сърдечносъдова образна диагностика