father holds hand of newly born babe in diapers

Конференция “Родени твърде рано: медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца”

Акцентът на конференцията “Родени твърде рано – медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца” през 2023 г., ще е подобряването на грижите за недоносените бебета и новородени с влошено здраве, както и създаване на мултидисциплинарни екипи, работещи в сферата на майчиното и детско здравеопазване и неонатологични грижи. Те са особено важни в грижите за недоносените деца, които често се нуждаят след раждането от комплексно проследяване на здравословното състояние и развитието в различни области. България е сред малкото държави в Европа, в които не е налична подобна национална програма за проследяване.

Сред лекторите на конференцията тази година са неонатолозите доц. д-р Ралица Георгиева, доц. д-р Христо Мумджиев и д-р Диана Влахова, д-р Анна Богданова, АГ, специалист майчино-фетална медицина, д-р Ирина Михаел, нефролог, д-р Гергана Светославова, офталмолог, д-р Василис Фурлакис, ортопед-травматолог, д-р Мария Русинова, специалист по хранене и диетика. Онлайн от Германия ще се включи и проф. Цветомир Луканов, детски кардиохирург. Те ще засегнат теми, свързани с бременността, раждането, развитието и някои от най-често срещаните проблеми и предизвикателства, с които се сблъскват преждевременно родените деца.

В събитието ще се включат и специалисти от Център за детско развитие “Малки чудеса” към Фондация “Нашите недоносени деца”. Ценен опит и съвети с родители и специалисти за детското развитие и семейството, ще споделят Маргарита Габровска, логопед и специалист ранна детска интервенция, Петя Йорданова, детски психолог, Ния Коновска, фамилен и брачен консултант, психотерапевт и Иван Боянов, физиотерапевт.

Предвидени са и уъркшопове за медицински специалисти с Инна Бранева, психолог и психотерапевт, както и за родители с Ния Коновска, фамилен и брачен консултант, психотерапевт.

Участието е безплатно след предварителна регистрация тук.

Дата

17 ноември 2023
ИЗТЕКЛО

Часова зона

  • Timezone: America/New_York
  • Дата: 17 ноември 2023

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Страница на събитието

ЛОКАЦИЯ

Capital Fort, гр. София

ОРГАНИЗАТОР

Фондация “Нашите недоносени деца”