Какво е блефаропластика и как чрез нея пластичните хирурзи на МБАЛ ВИТА могат да помогнат на Вашето зрение и красота?

Блефаропластика
ГОДИНА: / БРОЙ:

Блефаропластиката е хирургична процедура, която се извършва на долните и горни клепачи. Това е една от най-популярните оперативни интервенции не само сред жените, но и сред мъжете. Понякога отпускането на кожата на горния клепач е толкова изразено, че може дори да пречи на зрението.

Блефаропластиката трайно премахва уморения вид и чувството на тежест от клепачите. Състои се в отстраняване на отпуснатата кожа и излишните мастни образувания над очите и стягане на мускулите, което придава по-свеж и младежки вид на лицето. Едно от големите предимства е, че резултатът от операцията е дълготраен. Освен това почти няма пациенти, които да се оплакват от болка след операцията.

Подходящи за процедурата са всички здрави пациенти. Това обикновено са над 35 годишни хора, макар че има случаи на генетично предразположени пациенти с излишък на кожа в областта на горния клепач, на които тази операция се налага и може да бъде направена преди тази възраст. Неподходящи за блефаропластика са пациенти с високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, диабет, глаукома, базедова болест или сухота в очите, които не са терапевтично компенсирани. Важно е преди операция пациентът да не приема Aspirin поне десет дни.

При корекцията на горните клепачи излишната кожа и мастните торбички се премахват, като разрезът остава скрит в гънката на клепача и манипулацията остава дискретна за хората около Вас. Операцията се извършва с обща упойка и в някои случаи изисква минимален болничен престой от 24 часа.

Интервенцията е съобразена с индивидуалните особености на всеки пациент. Затова, какво точно може да бъде направено във Вашия случай, ще бъде обсъдено по време на консултацията. Тогава ще имате възможност да разпитате Вашия хирург подробно за хирургичните техники и методи, които биха дали максимално добър и естетичен резултат.

След операцията няма да имате превръзка на очите. Зрението Ви може да е леко замъгленo от упойката, затова се препоръчва да не шофирате през първите 24 часа след операцията. Конците ще бъдат свалени след няколко дни, тъй като кожата на клепачите зараства изключително бързо.

Хематомите и отоците ще намалеят значително в рамките на две седмици. През първите няколко дни е добре да спите по гръб с леко повдигната горна част на тялото. Ако имате контактни лещи, не ги слагайте 7 до 10 дни след операцията.

След извършване на пластика на клепачи не се разрешава поставяне на грим за седем дни, препоръчително е да се избягва и излагането на пряка слънчева светлина, без слънчеви очила, за около един месец. За поддържане на ефекта от блефаропластиката се препоръчва подходяща, хидратираща кожата, козметика.

След приключването на Вашата операция ще получите също така пълни и подробни устни и писмени инструкции, засягащи всички гледни точки и проблеми на възстановяването Ви.

Ако имате подобни проблеми и се нуждаете от тази манипулация, сега е моментът да се обърнете към пластичните хирурзи от Отделението по Пластична и възстановителна хирургия на ВИТА д-р Ненкова и д-р Бенкова, защото те ще имат безплатни прегледи и консултации между 8 февруари и 9 март 2023 г. Обявена е и значително намаление в цената на блефаропластиката на горен клепач. Повече информация ще намерите на сайта на ВИТА.

Може да се запишете за безплатен преглед и консултация на телефоните на Регистратура или online тук: superdoc.bg или тук: superdoc.bg.

Сподели: