Медико-дентален център Preventica – персонализирани програми към дълголетие и здравословно остаряване

ГОДИНА: / БРОЙ:

На 29-ти май в медико-дентален център Preventica се състоя пресконференция „Чрез персонализирани програми към дълголетие и здравословно остаряване“, организирана от Preventica и ADVANTAGE AUSTRIA/Австрийско посолство – Търговски отдел.
Целта на това събитие беше да бъдат обсъдени важността на превенцията, значението на персонализираните програми за здравословен начин на живот и тяхното въздействие върху дълголетието и здравословното остаряване.

Preventica е първият център за превантивна медицина в България, който осигурява цялостна здравна грижа чрез индивидуален подход и организиране на персонални профилактични програми.

Центърът разполага със съвременни технологии и оборудване от най-висок клас и предлага висококачествени услуги с водещи специалисти в областта на медицината и денталното здраве.
Preventica упражнява международно сътрудничество с австрийски инвеститори и клиники SANLAS Holding, развиващи успешна и ефективна практика в областта на лечението и рехабилитацията в Австрия.
Preventica отваря врати в началото на 2022 г. в Garitage Park – мащабен и модерен жилищен и бизнес комплекс в гр. София.

 

Гост-лекторите на събитието бяха:

Проф. МИЛЕНА ГЕОРГИЕВА
Милена Георгиева е професор по молекулярна биология към Лаборатория по молекулярна генетика, епигенетика и дълголетие към Институт по молекулярна биология, БАН.

ТОМАС НОВОТНИ
Медицински консултант и бизнес дивелъпър с дългогодишна практика и настоящ управляващ директор на МДЦ Превентика

АРКАДИ ШАРКОВ
Аркади Шарков е макроикономист от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), с опит в здравните политики, насочени както към публичния, така и към частния сектор.

Перспективите в превенцията на здравето включват мултидисциплинарен подход и развитие на технологиите, по-добро разбиране на факторите, влияещи върху развитието на болестите, и разработването на персонализирани нови диагностични и терапевтични стратегии.

 

Снимка: Лилия Йотова 

ЕтикетиПревентика
Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...