Предстои уебинар на тема “Колебание към ваксините сред лекари и пациенти”

336
ГОДИНА: / БРОЙ:

На 21 юли 2023 г. от 19 часа в Zoom ще се проведе следващото издание от поредицата “Училище за ваксини”. Уебинарът на тема “Колебание към ваксините сред лекари и пациенти” е организиран от Фондация Астра Форум с подкрепата на UNICEF България.

Ваксините са едно от най-силните средства, с които разполагаме, за да предпазим себе си и нашите близки от опасни болести. Въпреки това, колебанията и недоверието към ваксините все още съществуват. Този уебинар ще ни помогне да разгледаме различните гледни точки и да изградим по-добро доверие и разбиране.

По време на събитието ще бъдат представени обобщени данни от първото представително проучване на доверието във ваксините между общопрактикуващите лекари (ОПЛ) в страната.

Екип изследователи от няколко институции провеждат проучване в продължение на няколко години, за да търсят решение на обществените проблеми, свързани с имунизациите. Екипът е под ръководството на доц. д-р Любомира Николаева-Гломб, а другите изследователи са д-р Савина Стоицова, епидемиолог в НЦЗПБ, Вероника Димитрова, доктор по социология в Софийски университет и д-р Ваня Рангелова, епидемиолог от Медицински университет – Пловдив.

Темите, които ще бъдат разгледани на събитието, са: възможни решения и подходи за комуникация с обществото по теми, свързани с ваксини, проучване на комуникационните стилове на ОПЛ в България чрез факторен анализ, обобщаване на ключови елементи и фактори, които влияят на колебливостта и др.

Лекторите в уебинара са доказани специалисти в областта на здравеопазването. Това са д-р Ваня Рангелова, дм, главен асистент от катедра Епидемиология и медицина на бедствените ситуации” Медицински университет – Пловдив, д-р Савина Стоицова, епидемиолог, Национален център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ)и Вероника Димитрова, катедра Социология, Софийски университет.

Желаещите да се включат в безплатния уебинар трябва да се регистрират предварително на този линк: https://forms.gle/7MPNkfQPt67B6YWz9

 

 

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...