Стани военен лекар: Стотици ученици влизат във ВМА в дните на отворени врати

538
ВМА ученици
ГОДИНА: / БРОЙ:

Над 400 ученици от повече от 10 училища от София и региона ще се включат в Дните на отворени врати за кариерно развитие във Военномедицинска академия.

Инициативата, която цели да представи възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“, ще се проведе в рамките на три дни – 20, 21 и 22 февруари 2023 г., от 10:00 часа.

Зрелостниците ще се срещнат с началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, дмн, FACS, с когото ще разговарят за ролята на военните лекари и за уроците от мисиите зад граница.

Участниците ще имат възможност и да се запознаят отвътре с модерната материална база и оборудване на световно ниво. Наши специалисти ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.

Ще могат да зададат своите въпроси на курсантите от първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар”, които предстои да се дипломират в края на годината, както и на военни медици от различни звена на ВМА.

Сподели: