Урологията на Болница ВИТА е избрана за Екип на годината

343
ГОДИНА: / БРОЙ:

Традиционните годишни номинации за най-изявените медици и служители в МБАЛ и ДКЦ ВИТА отново отличиха най-ценните за годината членове на екипа.

Класацията е резултат от вътрешно гласуване през месец декември в отделенията и от екипите на диагностично-консултативните кабинети.

Трима ръководители на отделения – доц. д-р Илия Карагьозов, дм, доц. д-р Радосвет Горнев, дм, д-р Емил Атанасов бяха основните номинации за „Лекар на годината“. Победител в тази категория е ръководителят на Обща, коремна и лапароскопска хирургия доц. д-р Радосвет Горнев.

Конкуренти с номинации за „Екип на 2023“ бяха отделенията по Урология, по Хирургия и по Анестезиология и интензивно лечение, като в тази категория победител стана екипът на д-р Емил Атанасов, завеждащ Отделението по урология.

Още няколко награди бяха раздадени в годишните номинации на ВИТА: на старши клиничен лаборант Ева Павлова-Дамяновска, на медицинската сестра Нина Жекова, на Владимир Гологанов – санитар в Хирургичен блок, на Георги Георгиев – за служител на годината.

Две акушерки бяха наградени в категорията „Изборът на пациента“ за проявена всеотдайност в работата и професионализъм: Даниела Димитрова – Оперативна гинекология и Тинка Янкова – Родилно отделение.

В ДКЦ ВИТА също беше проведено гласуване и избрани призьорите за 2023 г. Лекар на годината стана д-р Мима Нягина, кардиолог – интернист в ДКЦ ВИТА. Акушерката Йовка Живкова-Миланова получи награда в категория „Специалист по здравни грижи“. Силвия Начева беше наградена за най-добър медицински секретар, Таня Крумова – за секретар в ДКЦ ВИТА. Главната медицинска сестра Милена Дайлиева беше отличена за „Служител на ДКЦ ВИТА“.

 

 

Сподели: