135 ГОДИНИ ВОЕННА БОЛНИЦА ПОД ТЕПЕТАТА

169
ГОДИНА: / БРОЙ:


Най-старата военна болница в България – пловдивската, отбелязва 135 години от създаването си.

В своята история лечебното заведение е преминало през редица предизвикателства – три войни (Балканска, Междусъюзническа и Първата световна), местена е, закривана, опожарявана. Била е на първа линия и при последното изпитание от нашето съвремие – пандемията от COVID-19. След всяко едно от тях, излиза по-силна и с по-голяма мотивация. И с надежда за още успехи, развитие на лечебната дейност и модернизиране на болницата от гледна точка на ангажименти – и към военнослужещите, които попадат в нейната „зона на действие“, и към цивилните пациенти от Пловдив и областта.

Статистиката за изминалата година отчита повече пациенти, повишаване на приходите и възнагражденията, поетапно модернизиране на материалната база и осъвременяване на апаратурата. Според данните, количествените и качествените показатели по отношение на стационарната дейност за 2023 г. достигат, а някои дори надминават, нивата от 2019 г. (последната година преди пандемията от COVID-19), когато са били най-високи.

135 години от създаването на МБАЛ-Пловдив към ВМА са повод за гордост, но и голяма отговорност. В днешния ден болницата изказва признателност към всички, които създадоха и развиха Военна болница-Пловдив. Отправят поглед напред, към бъдещето, готовността за посрещане на нови предизвикателства и продължаване устойчивото развитие на ВМА и нейните структури. Реновирането и технологичното обновление на ВМА ще продължава и занапред – с различни темпове и съизмеримо с постиганите резултати.

Честит празник и успех!


ЕтикетиВМА-Пловдив
Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...