150 млади офталмолози и специализанти събра Академия Офталмология

ГОДИНА: / БРОЙ:

Първият по рода си форум се проведе в Панагюрище с лекари и специализанти от цялата страна.

Първата в България Академия Офталмология събра близо 200 участници, от които 150 млади офталмолози и специализанти по очни болести. Форумът се провежда в в Панагюрище в периода 28 април до 1 май 2023 г. Събитието се организира от Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българско дружество по ретинология, Българско глаукомно дружество с подкрепата на Българския лекарски съюз.

Съвременните методи на диагностика и лечение на заболяванията в областите на ретинологията и глаукомата, детската офталмология, невроофталмологията и офталмогенетиката са фокус на теоретичното и практическото обучение на младите специалисти и специализанти за насърчаване на усъвършенстването на уменията и познанията в областта на иновативната офталмологията, качеството на диагностика и лечение и предотвратяването на загуба на зрение в детска и зряла възраст.

Академия Офталмология обединява водещи специалисти от цялата страна, които представят съвременни диагностични и терапевтични подходи в офталмологията при лечение на диабетна ретинопатия, катаракта, глаукома, други социално значими очни заболявания и травми. Организирани са множество практически курсове в отделните подспециалности на очните болести, като младите лекари имат възможност да се докоснат и да изграждат умения при използването на лазерни апарати, периметри, биометри и да дискутират сложни терапевтични подходи с утвърдени специалисти като проф. д-р Александър Оскар, проф. д-р Ива Петкова, доц. д-р Марин Атанасов, проф. д-р Силвия Чернинкова, доц. д-р Невяна Велева, проф. д-р Лъчезар Войнов, доц. д-р Яни Здравков, доц. д-р Снежана Мургова, проф. д-р Мария Конарева-Костянева, доц. д-р Станислава Костова, доц. д-р Галина Димитрова, д-р Алек Топов и др. Провеждат се уършкопи и в областта на контактната корекция, диагностични методи при диабетна ретинопатия, ехография на окото, изследване на рефракцията.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...