26 – 29 февруари: СЕДМИЦА НА РЕДКИТЕ БОЛЕСТИ В ПАМЕТ НА Д-Р АДИЛ КАДЪМ

229
ГОДИНА: / БРОЙ:

Екипът на СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” поставя началото на нова традиция – Седмица на редките болести в памет на д-р Адил Кадъм, която ще се провежда всяка година в последната седмица на месец февруари и ще завършва с Международния ден на редките болести.

На 27 февруари специалисти от болницата ще дадат пресконференция на тема “Иновации в диагностиката и лечението на редките заболявания”.

На 28 февруари ще се проведе Ден на отворените врати, в който всеки желаещ може да се срещне с изявени специалисти в областта на редките заболявания.

На днешния ден се навършват 3 години, откакто д-р Адил Кадъм ни напусна. Тя завършва медицина през 2004 г. в Тракийски университет в Стара Загора. През 2009 г. започва работа в Отделение по клинична генетика към СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев” и е водещ специалист по педиатрия, детска ендокринология и клинична генетика. Д-р Кадъм остава завинаги на страната на децата с постоянство, неуморимост и саможертва, със своите действия в ежедневната си работа като лекар, с борбата и вярата, че новите и най-модерните терапии и успехи в науката ще достигнат и до нашата страна, с участието й в редица проекти и доброволчески инициативи.

Почитаме паметта й с тази нова инициатива!


Сподели: