АГ форум представя иновациите в областта на феталната ултразвукова диагностика

1857
ГОДИНА: / БРОЙ:

На 2-ри юни 2016 г. в Capital Fort ще се проведе вторият по ред специализиран симпозиум за акушер-гинеколози на Инфинита, където българските лекари-специалисти в областта на АГ ще се запознаят с последните иновации в ултразвуковата диагностика. Гост-лектор на събитието ще бъде световнопризнатият авторитет по пренатална диагностика д-р Филип Дженти, а водещи лекари в нашата страна ще споделят интересни факти по конкретни теми от феталната ехо- и ехокардиография. Модератор на работната част ще бъде доц. д-р Валентина Мазнейкова (МБАЛ “Св. София”).

В основната част на програмата д-р Дженти ще представи новите методи за ехокардиографско изследване на фетално сърце. Той ще разгледа също най-често допусканите грешки по време на прегледа, ще даде препоръки на българските АГ специалисти за справяне с различни артефакти и накрая ще обърне внимание на справянето със сложните случаи.

Доц. д-р Виолета Димитрова ще говори за аномалиите на плода след нормална сонограма във втори триместър, проф. Димитър Марков (МЦ „Марковс“) за аномалии на фетално сърце, д-р Петя Чавеева (Медицински комплекс „Д-р Щерев“) ще обърне внимание върху феталната хирургия, а д-р Виолета Стратиева (МК „Д-р Щерев“) ще постави акцент върху утразвуковата диагноза на „Вродени дефекти на гастроинтестинален тракт“ и акушерското поведение в този случай.

Ключов момент за участниците в симпозиума ще бъде демонстрацията върху пациент, която д-р Дженти ще направи, и така ще покаже възможностите, които предоставя най-новата, революционна ехографска технология Resona 7. Апаратът е 10 пъти по-бърз при добиване на образ, за първи път в историята на ехографията има толкова презицен фокус в цялата изследвана зона, без компромис с кадровата скорост. Техниката разполага с уникални режими и функции като Sound Speed Compensation, Smart Doppler – интелигентно автоматично следене на доплера, HD Scope – високо дефинитивно изобразяване с недостижима до сега резолюция, V-flow – изобразяване на посоката и скоростта на движение на всяка една кръвна клетка в даден кръвоносен съд и много други.

Симпозиумът на Инфинита е кредитиран от Българския лекарски съюз за последващо медицинско обучение. Той се провежда със съдействието на всички национално представени медицински организации в областта на сонографията и АГ – Българска асоциация по ултразвук в медицината, Българска асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Българско научно дружество на акушер-гинеколозите от доболничната помощ, Национален съюз на акушер гинеколозите от доболничната помощ, Асоциация по майчино-фетална медицина.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...