Акне: винаги актуална тема за bioderma

649
ГОДИНА: / БРОЙ:

Инициативата “Заедно сме в борбата срещу акнето“ се завръща за седмо издание на прегледите за акне – и тази есен изцяло онлайн, в платформата за телемедицина Healee, а кодовете за безплатна консултация желаещите могат да заявят още сега

Акнето е тема, която е винаги актуална – у нас то е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване, което засяга 90% от тийнейджърите и близо 50% от възрастните и е значим кожен проблем. От BIODERMA вярват, че решение има и ролята на дерматолога в този процес е ключова. Всеки заслужава достъп до професионален съвет, персонално внимание и подкрепа в борбата с акнето – това е принципът в сърцето на кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“, която компанията организира тази есен за седма поредна година, редом със здравни специалисти и партньорски организации. На фокус е пациентът и нуждата от достоверна информация и открит обществен диалог по темата. Кулминация на активностите по кампанията ежегодно е организирането на безплатни прегледи за акне.

Миналата година от BIODERMA доказаха, че посещението при лекар е напълно осъществимо и пълноценно дори и в предизвикателните условия на пандемия и противоепидемични мерки – през 2020 г. традиционните прегледи на живо се трансформираха успешно в нов, безопасен за лекаря и пациента формат – изцяло онлайн, в българската платформа за телемедицина Healee. Потенциалът за осъществяване на още повече консултации по достъпен и защитен начин мотивира компанията и тази есен да предостави на пациентите възможността за дистанционни прегледи в приложението.

Желаещите за преглед могат да получат код за безплатна консултация още сега на специално посветената страница в платформата, след попълване на входяща анкета. Кодовете за безплатните прегледи ще бъдат активни от 30-ти септември до 14-ти октомври. Информацията за участващите в кампанията лекари също ще може да бъде намерена в платформата от 30-ти септември, след въвеждане на кода за безплатна консултация. Пациентите могат да свалят приложението на мобилния си телефон (за Android и за iOS) или да използват десктоп версията на приложението на app.healee.com.

От компанията коментират, че борбата с акнето изисква дългосрочна стратегия и сериозно внимание – както към кожния проблем, така и към обществения. Често акнето засяга психическото състояние и емоционалния баланс на пациентите – проучване сочи, че 8 от 10 подрастващи вярват, че „външният вид може да определи успеха в живота в бъдеще“[1]. Последиците от това могат да бъдат болезнени за самочувствието и да повлияят негативно на социалните взаимоотношения.

Дълготрайният ангажимент на BIODERMA към каузата е безспорно резултатен – за шестте изминали издания кампанията е помогнала на над 13 000 пациенти.

ПАРТНЬОРИ НА ИНИЦИАТИВАТА

Българско дерматологично дружество, Български фармацевтичен съюз, Българската асоциация на естетичните дерматолози, Сдружение на частнопрактикуващи дерматолози, Асоциация на студентите-медици в България, Българска асоциация на студентите по фармация, Асоциация на студентите по фармация в България, Асоциация на студентите по фармация във Варна, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Образователна група “Светлина” и Първа частна професионална гимназия по дигитални умения “СофтУни Светлина”.

ПОВЕЧЕ ЗА КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО СМЕ В БОРБАТА СРЕЩУ АКНЕТО“

„Заедно сме в борбата срещу акнето“ е дългогодишна образователна кампания на BIODERMA, която поставя фокус върху пациента и обединява различни специалисти в негова помощ с една обща цел – да разбие битуващите митове и предразсъдъци за акнето и да покаже, че решение на проблема съществува. Общо за шестте изминали издания на кампанията безплатни консултации при дерматолог са получили над 13 000 пациенти.

[1] IPSOS 2015

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...