Бабинден бе отбелязан с тържество в Първа САГБАЛ „Св. София“

1109
ГОДИНА: / БРОЙ:

На 21-ви януари, по случай Деня на родилната помощ в Първа САГБАЛ „Св. София“ се състоя тържество за отбелязване на празника.

На събитието се проведе традиционния за празника ритуал по миене на ръцете, с който лекарите си пожелаха в болницата да се раждат повече бебета и всички да са здрави. Обредното поливане на вода бе извършено от първата за деня родилка в лечебното заведение – Цветелина Тафрова. Жената е родила по нормален начин тази сутринта на същия ден в 5:40 часа за рекордните 7 минути. Отрочето й е момченце и ще носи името Дарис. Бебето се е родило 3800 гр. и 50 см. То е второ дете на щастливото семейство. „Пожелавам ви да сте все такива ангели-пазители, да сте здрави и да давате още дълги години живот на нашите бебета. Пожелавам ви прекрасен празник“, каза Цветелина на събралите се лекари, медицински сестри и акушерки в „Св. София“.

На отбелязването на професионалния празник на акушер-гинеколозите присъстваха зам.-кметът на София д-р Антоанета Пейчева и председателят на Комисията по здравеопазване и социална политика доц. Лилянда Еленкова.

Зам. кметът на София д-р Пейчева поздрави работещите в „Св. София“ за професионалния им празник и ръководството на болница за положителните финансови резултати на лечебното заведение.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...