Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Банка за майчина кърма България ще отбележи Световния ден на дарителството на майчина кърма на 19 май 2021 г.

Текст A

На 19 май 2021 г. от 14:00 часа на адрес: ул. „Сава Михайлов“ 57 ще присъстват официални гости, дарителки, родители на деца получаващи кърма и медицински специалисти.

На 19 май се отбелязва Световния ден на дарителството на майчина кърма. Тази година мотото е „Всяко дарение разказва история“.

Банка за майчина кърма България разказва вдъхновяващите истории на шест деца, получавали донорска кърма по различни показания. Те ще бъдат споделени наред с историите на други деца от цяла Европа.

Благодарим на всички дарителки на кърма за ценния подарък – донорската кърма, която спасява живота на бебетата и подкрепя майките да кърмят.

Началото е поставено в Бразилия през 2004 г. като национално събитие и денят е създаден, за да се популяризира значението на даряването на кърма на банки за майчина кърма. Сега този ден се отбелязва в световен мащаб от банките за кърма, които са над 750 в 66 страни и има много дарителки, на които да благодарим! Изчислено е, че повече от 800 000 бебета получават донорска кърма всяка година, което предполага, че годишно се даряват над 1 млн. литра кърма в подкрепа на кърменето и оптималното хранене на кърмачетата.

За тазгодишното събитие, което е подкрепено от NAWA (Полската национална агенция за академичен обмен), Европейската Асоциация на Банките за майчина кърма EMBA организира и стартира едномесечно отбелязване, което ще подчертае приноса, който актът на даряване на майчино мляко на банките за кърма има за семействата получатели. ЕМВА: „Поставихме си за цел да отбележим въздействието, което получаването на донорска майчина кърма е оказало на тези семейства и се надяваме, че по този начин донорите на кърма навсякъде ще се чувстват оценени и уважени в техния специален ден“.

По време на едномесечното отбелязване през май, всеки ден EMBA ще споделя историята на различно бебе, което е получило донорско майчино мляко от банка за кърма в Европа.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.