Безплатни прегледи за хипертоници в УМБАЛ „Александровска”

656
ГОДИНА: / БРОЙ:

Артериалната хипертония (повишено кръвно налягане) става все по-сериозен медицински, социален и икономически проблем у нас и по света, който засяга все повече млади хора, включително и деца. Тя често е причина за сърдечно-съдови усложнения, мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, сърдечна и бъбречна недостатъчност и други.

Сърдечносъдовият риск нараства още по-драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с повишен холестерол, наднормено тегло, обездвижване, тютюнопушене – фактори, свързани с храненето и начина на живот.

По повод тревожно нарастващия брой на хората с повишено кръвно налягане у нас, клиниката по кардиология в УМБАЛ „Александровска’’ стартира кампания с безплатни прегледи за хипертоници в дните 11, 12, 13, 18 и 19.01.2016 г. Специалистите ще консултират от 14.30 ч. до 18.30 ч., в приемния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.:  02/ 9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват!

Освен клиничен преглед и ЕКГ, на пациенти с трудно контролирано артериално налягане ще се прави и холтер-мониториране със запис на сърдечната дейност за период от 24 часа.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...