Безплатни прегледи за съдови заболявания в „Софиямед“

1990
ГОДИНА: / БРОЙ:

Профилактиката е от съществено значение за ранната диагностика, навременното лечение и респективно за добрите резултати при лечение на съдовите заболявания. Убедени в здравната и социална значимост на профилактиката, екипът на отделението по Съдова хирургия към УМБАЛ „Софиямед“, обявява скринингова кампания под формата на безплатни прегледи за съдови заболявания на 13-ти и 14-ти ноември от 14:00 до 18:00 ч. Те ще се провеждат в кабинет по съдова хирургия №4, сектор Г, в сградата на бул. „Г. М. Димитров” 16 с предварително записване на тел. 02/465 00 00.

Опитът показва, че голяма част от пациентите пренебрегват редовната профилактика и търсят помощта на съдовия специалист едва след проява на първите симптоми на съдова недостатъчност. Само ранната диагностика на заболяването може да спомогне за навременното и адекватно консервативно или миниинвазивно (безкръвно) лечение, както и превенция на късните усложнения от нелекуваните съдови заболявания.

В Отделението по съдова хирургия към УМБАЛ „Софиямед“ се провежда диагностика, безкръвно и оперативно лечение на разширени вени, запушване на дълбоките вени на крайниците, отоци, нарушено кръвоснабдяване на крайниците, стеснения на сънната артерия, аневризма на абдоминалната аорта и други съдови заболявания.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...