Дядо Коледа поднесе подаръци на децата в СБАЛДБ

828
ГОДИНА: / БРОЙ:

Дядо Коледа посети децата в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в гр. София и ги зарадва с подаръци. Белобрадият старец бе придружен от Снежанка и едно джудже. Посещението на тримата в лечебното заведение бе по време на Коледното празненство, организирано в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – Приказки без край. За доброто настроение на децата се погрижи и добре познатият на малчуганите актьор Енчо Данаилов – Бате Енчо. Накрая на празненството всички заедно закичиха Коледна елха. Украсата за нея бе изработена през тази седмица в Националния дворец на децата по време на арт работилница Дари Коледно вълшебство за болните деца.
Националната инициатива Приказки без край се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на Приказки без край са допринесли за по-доброто емоционално състояние на над 6 000 хоспитализирани деца. Само в Специализираната болница за активно лечение по детски болести, където се проведе днешното Коледно празненство, са реализирани 100 посещения и са обхванати около 800 малки пациенти.
През тази година Приказки без край реализира три и благотворителни инициативи. При две от тях, във Варна и София, бяха събрани около 2 000 книжки за детските отделения на включените в инициативата 14 болници, а през тази седмица в Националния дворец на децата се провежда благотворителна арт работилница за изработка на Коледна украса, която също ще им бъде дарена.
„Приказки без край доказа колко полезно и приятно начинание е. Ето защо ние ще го подкрепяме и в бъдеще. Нашите очаквания са, че през 2015 г. дейностите ще бъдат още повече и по-разнообразни“, каза председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Владимир Пилософ по време на празненствотов СБАЛДБ.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. 

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...