Иновациите са в основата на успехите на Montavit в България вече 20 години

2590
ГОДИНА: / БРОЙ:

Австрийската семейна фармацевтична компания Montavit бележи двадесетата си годишнина на българския пазар. За последните 20 години компанията успява да предостави на българския пазар иновативни продукти без аналог, които да са в интерес на пациентите, като същевременно допринасят за развитието на фармацевтичната индустрия в страната. Фокус за компанията са решенията в сферата на урологията, гинекологията, пулмологията, гастроентерологията и други значими терапевтични области.

„От откриването на българския филиал на Montavit насам нашият фокус е изцяло ориентиран към здравето на българските пациенти и предоставянето на иновативни решения за подобряването на тяхното качество на живот“, заяви г-н Марио Илиев, регионален управител на Montavit за България.

По-рано тази година един от най-иновативните продукти на компанията – хранителната добавка Астарте, бе отличена с награда за пробиотичен продукт на годината на престижните Nutra Ingredients Awards в Европа и САЩ. Продуктът адресира важна потребност на потребителите, а журито на конкурса оцени значимите и добре проектираните над 20 клинични проучвания, както и интелигентния, логичен и систематичен дизайн на продукта. Успехът на Астарте е факт вече на множество пазари в световен мащаб.

В началото на следващата година, Монтавит ще представи и два нови продукта на българския пазар. Единият от тях е Цинарикс Форте, за лечение на диспептични оплаквания и регулиране и подобряване на липидния метаболизъм на пациентите. Вторият продукт е Тавипек Форте, с приложение при остър и хроничен бронхит, синузити и кашлица.

Водени от стремежа към иновативни решения, тази година българското представителство се установи в нов и модерен офис. За да вдъхне усещане за важността на корпоративните си ценности, в началото на 2020 г. офисът в Австрия, в близост до самия завод на Montavit, ще изненада със съвсем иновативен, природосъобразен и изцяло екологичен облик.

Фармацевтичната компания Montavit е основана на 16 ноември 1945 г. в Австрия от Даниел Сваровски и д-р Алфред Фрьолих с д-р Албин Майер, като оперативен мениджър. През 1951 г. компанията представя своя първи антихистаминов продукт, а през 1965 г. получава патент за спазмолитичното вещество салверин. При разширяването на компанията през 1999 г. са открити търговски филиали в България и Русия, а през 2006 г. към семейството на компанията се присъединяват и Румъния и Сърбия. От 2013 г. насам към управлението на компанията се присъединяват следващото семейство поколение: Катерина Шмид и Майкъл Шмид.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...