МБАЛ ВИТА обявява еднодневен Мастър клас за уродинамични изследвания при деца със спина бифида и неврогенен пикочен мехур

371
ГОДИНА: / БРОЙ:

От началото на месец май 2022 г. в МБАЛ ВИТА База 2, започва да функционира напълно обзаведен с най-съвременна апаратура кабинет по Уродинамика, със специално пригодено помещение за деца. В него ще се извършват пълната гама уродинамични изследвания – урофлоуметрия, цистотонометрия, сфинктерометрия и видеоуродинамика, биофийдбек при деца и възрастни. Уродинамичният апарат във ВИТА е от последен клас и е незаменим за специалистите при уточняване на състояния като спина бифида, неврогенен пикочен мехур, задни уретрални клапи, вроден мегауретер, стриктура на уретрата, склероза на шийката на пикочния мехур, слабост на тазовото дъно, инконтиненция на урината при деца, жени след раждане, както и мъже след оперативно лечение на простатата.

На 9 май 2022 г. в МБАЛ ВИТА База 2, град София, ще се проведе еднодневен Мастър клас на тема „Уродинамични изследвания при деца със спина бифида и неврогенен пикочен мехур”. Организатори на мероприятието са д-р Емил Атанасов – Ръководител на направлението по Детска урология в МБАЛ ВИТА, съвместно с проф. Мая Хорст – Ръководител на Клиниката по детска урология към Детската болница в град Цюрих, Щвейцария.

Професор Хорст е водещ специалист в Европа по диагностика и лечение на неврогенен пикочен мехур, пренатално и ранно постнатално лечение на деца със спина бифида. Новатор и един от пионерите в областта на тъканното инженерство, отнасящо се до мускулните клетки на пикочния мехур.

Мастъркласът ще се състои от теоретична и практическа част, изразяваща се в провеждане и анализиране на уродинамични изследвания: цистотонометрия, сфинктерометрия, видеоуродинамика, урофлоуметрия, биофийдбек при селектирани педиатрични пациенти със спина бифида, неврогенен пикочен мехур, пациенти с дневно или нощно напикаване.

Изключително щастливи сме, че ВИТА Мастър клас по Уродинамика ще се проведе съвместно с нашите приятели от Сдружение „Спина бифида и хидроцефалия“, в лицето на неговия председател Славея Костадинова, както и от Националната Пациентска организация в лицето на председателя й – д-р Иван Вецев.

Заявка за участие може да извършите на email: n.lozanova@vita.bg най-късно до 5 май 2022 г. Моля да попълните трите си имена, болнично заведение, в което работите, както и email и телефон за връзка. Ако имате въпроси или нужда от уточнения, не се колебайте да звъните на телeфон 0882 058 407 – Нели Лозанова (Връзки с обществеността).

 

Цената за участие е 200 лв. с ДДС и в нея се включва:

  • Образователна лекционна част.
  • Практически курс с достъп чрез аудио и видео връзка с проф. Хорст и д-р Атанасов.
  • Обяд, кафе и снакс.

 

Банковата сметка на МБАЛ ВИТА ЕООД е: IBAN: BG27STSA93001527098055 BIC: STSABGSF, Банка ДСК ЕАД.

Курсът ще се проведе в сградата на ВИТА БАЗА 2 на ул. „Филип Кутев“ 10 в Заседателната зала на 6-ти етаж.

Очакваме Ви!

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...