Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Меморандум за сътрудничество в рамките на благотворителната инициатива "Обединени заедно" бе подписан в Александровска болница

Текст A

Меморандум за сътрудничество в рамките на благотворителната инициатива "Обединени заедно" бе подписан днес в Александровска болница между ОЕБ "Шалом", организация "Приятели на Израел в България - Негев", Федерация на ционистите в България, Фондация "Движение на българските майки“, Фондация "Благотворителност и Милосърдие" към ОВЛБ, Widows Sons Bulgaria Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria“. Основен приоритет е осъществяването на профилактични прегледи на деца и младежи в неравностойно положение, намиращи се в центрове за настаняване от семеен тип. Екип от офталмолози и кардиолози на УМБАЛ “Александровска” ще извършват част от прегледите и консултациите с осигуряване на продължителна грижа при необходимост.

Идеята за инициативата е на доц. д-р Александър Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“ и началник на офталмологичната клиника в УМБАЛ „Александровска“, който заяви, че за него е чест да бъдат съмишленици и съорганизатори на инициатива, в която участниците се обединяват около основните човешки ценности, ангажират се да защитят здравето и да повишат благосъстоянието на уязвимите групи хора, водени от принципа, че всички сме отговорни един за друг.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанасов приветства инициативата „Обединени заедно“ и изрази благодарност към участниците, че са избрали Александровска болница да партнира в грижата към децата и младежите в неравностойно положение. В словото си той подчерта, че извънредната епидемична обстановка и финансовият натиск върху здравната система в България не бива да бъдат възпиращ фактор върху благотворителните инициативи, а напротив, би следвало да ги превръщат в традиции и да стимулират повече щедростта и емпатията към хората в нужда.

За момента в инициативата са планирани 18 ЦНСТ на територията на гр. София и гр. Перник. Ще бъдат консултирани и екипите, които се грижат за децата.

Първото събитие в рамките на кампанията ще се състои на 16.09.2021г. с очни и кардиологични прегледи на децата и персонала в два центъра в гр. Перник, а на 17.09. специалистите ще посетят СУ “Найден Геров” в гр. Пловдив.  На нуждаещите ще бъдат осигурени очила.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.