Обновява се детската площадка пред НКБ

1174
ГОДИНА: / БРОЙ:

Вчера, 10 април, десетки доброволци подкрепиха проект в полза на малките пациенти на Националната кардиологична болница.

Започна обновяването и ремонтът на детската площадка в парка пред отделението по детска кардиология на Националната кардиологична болница. Събитието е в рамките на Седмицата на гората и привлече много доброволци – студенти, лекари, архитекти, членове и приятели на асоциация „Детско сърце”, която е основен двигател на проекта.

В неделния ден те положиха доброволен труд в полза на сърдечноболните деца. Целта на инициативата е малките пациенти на кардиологичното отделение да имат подходяща екологична среда при възстановяването им след сърдечна операция и по време на престоя им в болницата. Това е първият етап от обновяването на площадката, като той включва почистване на парка и тревната площ, премахване на металната конструкция от съществуващия детски кът. Следваща стъпка ще бъде архитектурно проектиране на площадката, което ще се осъществи с дарителски средства. Асоциация “Детско сърце” и НКБ и на помощта на община „Илинден” за цялостното възстановяване на детския кът в 50-годишния парк на болницата. Очаква се в началото на лятото дейностите да приключат и децата да имат обновено място за игри извън болничните стаи.

В инициативата се включиха и Лесотехническият институт, столични архитекти, Лендскейп дизайн студио, студенти, доброволци, както и членове на колектива на Националната кардиологична болница.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...