Откриха нов ангиограф в Националната кардиологична болница

484
ГОДИНА: / БРОЙ:

Модерният апарат ще увеличи капацитета на болницата за спешно лечение на инфаркт и инсулт.

Нов монопланов ангиограф откриха в Националната кардиологична болница. Модерната апаратура ще бъде в помощ на специалистите при прилагането на най-съвременните методи за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система: остър инфаркт, инсулт, исхемична болест на сърцето, стенокардия, заболявания на аортата и др.

Големите предимства на модерната апаратура са, че той е с изключително високо качество на образа, съпроводено с много ниска лъчева доза с цели 60% редукция на лъчевото натоварване, което го прави и изключително щадящ за пациентите и лекарите. Друга полза за пациентите е, че новият ангиограф спестява и количеството контрастно вещество, което е необходимо за процедурата.

С ангиографа ARTIS Q могат да се правят 3D реконструкции в реално време, което допълнително подпомага и улеснява специалистите и съкращава времето за извършваната от тях процедура. Допълнително предимство и иновация е, че ангиографът може да добавя образи от друга диагностична апаратура. Така например, ако пациентът вече има направено образно изследване – например скенер – той може да се визуализира на ангиографа и да го позиционира като триизмерен образ, наслагвайки се на екрана в реално време. Това скъсява времето на процедурата, дава възможност на специалистите за по-бърза реакция и по-голяма прецизност.

Висококачественият и ясен образ се появява върху 55-инчов монитор, което позволява огромно увеличение на картината и висока прецизност в оценката на състоянието на съдовете от инвазивните специалисти. Характеристиките на новия апарат са в основата на прилагането на иновативни подходи в интервенционалното решение от специалистите на НКБ в съчетание с опита им на национално и европейско ниво.

Инвестицията е на стойност 1.8 млн. лв. и е финансирана от Министерство на здравеопазването. На официалното откриване на апарата присъства здравният министър – д-р Стойчо Кацаров.

Предимства и характеристики на новия ангиограф в Националната кардиологична болница:

  • Висококачествен образ и ниска лъчева доза за пациентите.
  • 3D реконструкции в реално време на образите.
  • Инкорпориране на образи от друга диагностична апаратура.

55 -инчов монитор, който дава възможност за оглед в най-малки детайли на образа и прецизно решение за последващото лечение.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...