ВИТА Инвитро център дарява безплатна инвитро процедура на едно семейство с репродуктивни проблеми

376
ГОДИНА: / БРОЙ:

На 10 февруари преди 11 години е създаден ВИТА Инвитро център. Той е първият инвитро център, част от структурата в многопрофилна болница. Идеята за него е логично продължение на цялостната философия на собствениците на МБАЛ ВИТА – д-р Савчев и д-р Савчева, за изграждане на болничен комплекс, в който под един покрив да бъде предоставено цялостно качествено консервативно и оперативно лечение на пациентите.

ВИТА инвитро център предлага възможност за извършването на всички необходими изследвания на едно място, като останалите специалисти в болница ВИТА са на разположение за консултации в областта на акушерството и гинекологията, пренаталната диагностика, психологията, урологията, неонатологията и педиатрията.

Ембриолозите във ВИТА инвитро център са сертифицирани от Европейската асоциация по човешка репродуктивна ембриология (ЕSHRE), което е доказателство за високите стандарти на работа и за впечатляващия брой успешни резултати.

В своята дългогодишна практика създателите на болница ВИТА винаги са се ръководили от принципа, че всеки човек е уникален, че заслужава и изисква индивидуален подход. За пациентите си ВИТА инвитро център има специално разработени програми, които да оптимизират резултатите според конкретния случай.

Центърът разполага с последно поколение високоспециализирана апаратура, за да могат пациентите да се възползват от най-съвременните асистирани репродуктивни технологии.

 

По случай рождения ден си ВИТА инвитро център обявява началото на кампания, целта на която е безвъзмездно дарение на една инвитро процедура на нуждаеща се двойка с репродуктивни проблеми. Инвитро кампания 2022 „Сбъдни се, бебе!“ се осъществява съвместно със списание „9 месеца“ и с участието на д-р Мая Василева, акушер-гинеколог, завеждащ ВИТА инвитро центъра.

Краят на кампанията е на Благовещение, когато нашите партньори от „9 месеца“ ще празнуват 26 години от създаването си.

Инвитро процедурата (оплождане чрез IVF/ICSI, култивиране на ембриони) е с включена хормонална стимулация, хормонални и ултразвукови изследвания по време на стимулацията, фоликуларна пункция, както и ембриотрансфер.

Пакетът за безплатна процедура включва:

 • Лекарства за контролирана овариална хиперстимулация.
 • УЗД и хормонални изследвания по време на КОХС.
 • Яйчникова (фоликулна) пункция.
 • Оплождане с класическо инвитро или ICSI.
 • Култивиране на ембриони (вкл. до бластоцисти).
 • Ембриотрансфер.

Изследвания преди започване на стимулацията: 

 • Изследване FSH, LH, prolactin, TSH, АМХ, E2 и progesterone преди КОХС, на 2-3 ден от менструалния цикъл.
 • Микробиологични посевки на влагалищен секрет и семенна течност.
 • Изследване за полово-предаваеми инфекции на двамата партньори (HIV, сифилис, HBsAg, anti-HBc, anti-HCV).
 • Кръвна група на двамата партньори.
 • Една спермограма.

 

Кандидатите се записват, като изпращат имейл с две имена и телефон на bebe@vita.bg. Трябва да представите двойката с няколко думи, както и да разкажете накратко своята история в търсене на мечтаното бебе.

С д-р Мая Василева, която ще извърши процедурата, може да се запознаете ТУК:

ВИТА Инвитро център

д-р Савчев

д-р Савчева

 

Сподели:

Свързани статии

 • Няма свързани статии...