Военни лекари с открит урок в Световния ден на мира

2278
ГОДИНА: / БРОЙ:

Военномедицинска академия се включи за поредна година в тържественото честване на Световния ден на мира, организирано от БЧК в „Южния парк”.  Отбелязването му съвпадна и с Европейския ден без загинали на пътя – кампания на ГД „Национална полиция”, чийто партньор отново е ВМА.

Тазгодишната кампания “Заедно за мира” събра на място представители на различни институции, които осигуряват мира в нашето ежедневие – военни и цивилни лекари, полицаи, пожарникари, планински спасители и други.

Спортно-развлекателният празник се превърна в открит урок, по време на който десетки деца от детски градини и училища в столицата имаха възможност да се запознаят с работата на българските военни лекари.

Капитан доктор Цветан Станимиров и главен експерт Ася Дишкова от Военномедицинския отряд за бързо реагиране към ВМА обясниха на малчуганите каква е тяхната мисия, какви са изпитанията, с които трябва да се справят при масови бедствия.

Освен военната им униформа, особен интерес за децата предизвика и специализираната високопланинска линейка, която имаха възможност да разгледат. А след като се снимаха за спомен, някои от тях признаха, че мечтаят и те да станат лекари.

Международният ден на мира се утвърждава с резолюция на ООН през 1981 г. с послание на ненасилие и спиране на огъня във всички точки на света.

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...