XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще се проведе през октомври

2058
ГОДИНА: / БРОЙ:

Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ на 11 и 12 октомври в НДК.

В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията,  феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия.  Делегатите ще имат възможността да участват в полезни практически семинари и да се запознаят с авангардни ендоскопски оперативни техники.

За четвърта поредна година събитието ще включи и паралелна сесия за акушерки.

Международните лектори

Сред международните лектори на събитието са изявеният специалист по репродуктивна медицина проф. Рой Хомбург и колегата му проф. Инг Чонг. От Великобритания ще пристигнат и преподавателят по репродуктивна медицина д-р Майкъл Карол и д-р Джилиан Локууд, медицински директор на клиниката Midland Fertility Services, в която се правят повече от 900 инвитро и ИКСИ процедури годишно.

Модулът по пренатална и фетална медицина ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес и Фондацията по фетална медицина (FMF).

Изключително интересни ще бъдат и темите, представени от българските специалисти, които ще се включат като лектори на Симпозиума. Сред тях попадат “Прееклампсия и еклампсия”, “Първа медицинска помощ при ситуации свързани с нарушения на основните жизнени функции на организма” и изключително интересни детайли за ролята на акушерката във феталната медицина, които ще бъдат представени от ак. Веселка Коцева и д-р  Людмила Константиниду.

Участие в събитието

Лекарите и медицинските специалисти, които искат да присъства на авторитетното научно събитие, трябва предварително да се регистрират на сайта на ИРЗ (https://www.reproduktivnozdrave.org/).

Сподели:

Свързани статии

  • Няма свързани статии...