Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 6 2008

Фитнес за мозъка

виж като PDF
Текст A
 
 
В ерата на компютрите и интернет драматично се промени социалният ни и професионален живот. Все повече информация получаваме, която трябва да бъде осмислена и запомнена. След като изминат петдесет години от човешкия ни живот, възприемането на нова информация е значително забавено. Житейските дейности се вършат по-бавно и по-трудно.  
 
Мозъкът е най-съвършеното чудо на природата. Възможно ли е ?естественото? възрастово обусловено отслабване на мозъчните функции да бъде забавено с лекарства?  
 
Медикаментите срещу деменция са изключени при здрави хора заради наличието на много странични ефекти. ТЕБОКАН® е безспорно най-добре проученият Гинко Билоба медикамент. Разполагаме с данни от клинични проучвания върху здрави хора над 45 години, които прекарват повече от 50% от времето си пред компютър. Доказано е, че след 8 седмичен прием на ТЕБОКАН®, субективното усещане за стрес намалява с 16%, докато в контролната група се покачва със 17%. Подобрява се концентрацията, правят се по-малко грешки при тестове, подобрява се качеството на извършваната дейност на работното място. В края на проучването, приемащите ТЕБОКАН® участници са показали резултати, че са много по-устойчиви на стрес.  
 
Митохондриалната протекция и намаленото депозиране на белтъчни компоненти в мозъка са механизмите за този положителен ефект на ТЕБОКАН® върху концентрацията, работоспособността и устойчивостта на стрес при здрави хора с динамични професии или подложени на екстремни умствени натоварвания.  
 
Ето защо препоръчваме за пациенти с много отговорности, напрегната работа, стрес, изнервеност и забавени реакции да опитат научно доказания експеримент и да започнат да приемат ТЕБОКАН®.  
 
КНИГОПИС:
 
 
1. Fessler B, Better Performance for Computer Work, Deutsch Apotheker Zeitung 2006; 48: 42.