Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 8 2008

Erdomed® - не само муколиза!

виж като PDF
Текст A
 
 
 
Erdosteine е оригинална молекула, която в официалните класификации се намира в групата на муколитиците. Едно от действията е директна муколиза чрез разкъсване на дисулфидните мостове в структурата на гликопротеините на мукуса, без да се стимулира продукцията и свръхсекрецията в бронхиалното дърво.  
 
След прием на Erdomed®се постига бърза, директна деструкция на сгъстените секрети, усилване на мукоцилиарния транспорт и експекторация. В зависимост от количеството задържан секрет, в следващите 2 до 3 дни кашлицата и експекторацията намаляват и спират ? не се наблюдава характерното при стандартните муколитици усилване на кашлицата и продукцията на бронхиални секрети. Erdomed® (Erdosteine) се прилага в детска възраст според телесното тегло. Освен муколиза, активният метаболит I има доказано противовъзпалително, антиадхезивно и антиоксидантно действие. Erdosteine отстранява свободните кислородни радикали, поддържа нивата на α1-антитрипсин, намалява отделянето на еластаза, ограничава липидната пероксидация при кислороден взрив, подтиска отделянето на проинфламаторни медиатори. Erdosteine увеличава концентрацията на антибиотици в белия дроб и действа синергично при възпалителни заболявания, като е възможна комбинация с всички групи антибиотици. Дренира дихателните пътища и спира кашлицата при остри вирусни и бактериални инфекции.  
 
Erdomed® е показан за приложение при остри инфекции на горни и долни дихателни пътища с вирусна или бактериална етиология в детска възраст като: риносинуит, фарингит, трахеобронхит, отит, пневмонии.  
 
Силата на медикамента, освен в острата патология, било самостоятелно в началните етапи или в комбинация с антибиотик по преценка на лекаря, е сериозно проучвана при протрахирани или често рецидивиращи белодробни заболявания с вирусна или бактериална етиология в детската възраст като: вродени белодробни аномалии; имунен дефицит с различна етиопатогенеза; муковисцидоза; екзацербации при деца с бронхиална астма.  
 
Дозировка на Erdomed® гранули за разтвор при деца от 15 до 30 килограма телесно тегло
 
След приготвяне на суспензията по указания начин, дозирането става според телесното тегло на детето по лекарско предписание:  
По 5 ml (1 мярка), 2 пъти дневно за деца с тегло от 15 до 19 kg.  
По 5 ml (1 мярка), 3 пъти дневно за деца с тегло от 20 до 30 kg.  
По 10 ml, 2 пъти дневно за деца с тегло над 30 kg.  
 
Показания  
Остри и хронични заболявания на горни и долни дихателни пътища, включително обострен хроничен бронхит и ХОББ при възрастни.  
 
За повече информация  
ЦСЦ Фармасютикъл; София 1592; бул. Асен Йорданов 10; 02/ 975 13 95; 975 13 96