Прескочи към главното съдържание на страницата

Станете автор


Списание МЕДИНФО е месечно медицинско издание. Главната ни цел е да бъдем полезни в практиката на нашите читатели - общопрактикуващите лекари и специалистите, като осигуряваме необходимата информация, за да се повиши качеството на грижата за пациента.


Издателите са ориентирани към публикуването на оригинални статии от специалисти, автори на клинични проучвания, обзорни статии и материали, които ще са от полза за ОПЛ в работата му. Статии, които очертават подход или алгоритъм към определено клинично състояние във фамилната медицина са от особен инерес за издателите на МЕДИНФО.


Авторите могат да изпращат материали в категориите:

Обзорни статии
Повечето материали в МЕДИНФО са обзорни статии, които фокусират вниманието към клинични състояния, често срещани от ОПЛ, а акцент върху тяхното диагностициране и лечение.

Обществено-социални акценти
МЕДИНФО публикува и социално-политически коментари и мнения на представители на ОПЛ и лекарското съсловие.

Консултации
Можете да изпращате клинични запитвания относно заплетени случаи, с които се сблъсквате във вашата практика, на които нашите консултанти ще се опитат да отговорят. Въпросите се публикуват, като се запазва конфиденциалността на пациента, но изпращайки своето запитване автоматично давате съгласието си за неговото публикуване, заедно с отговора на съответния специалист.

Клиничен случай по снимка
Изображението представя на читателите клинично предизвикателство, възосновата на снимка или друга фигура. Авторите трябва да изпратят цветна фотография, слайд, рентгенова снимка или друго изображение, което съответства на приложеното обяснение.

Предложения за статии
Препоръчително е авторите да споделят своите идеи за статии с екипа на списанието, преди да започнат да работят по тях. Изпращайте темите на материалите, които желаете да разработите на editorial@medinfo.bg

Ако смятате, че имате статия, подходяща за нашето списание, не се колебайте да се обърнете към нас.

Съдържанието на сайта не може да бъде възпроизвеждано, предавано, модифицирано, свързвано или използвано за каквато и да е цел без предварително писмено разрешение.
МЕДИНФО гарантира неприкосновеността на личната информация на потребителите, които са се регистрирали в сайта или са предоставили данните си по имейла.